Статті

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

Основні ідеї новинок інтер'єру 2017: спокій та рух

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

Дизайнери зі світовим ім'ям прогнозують:

  • підвищена увага до мінімалізму,

  • черговий виток руху за простоту,

  • а також переосмислення на інтер'єрному рівні взаємин людини та природи.

Головний мотив, який позначився на профільних виставках – благополуччя. Коли домінує віртуальне спілкування та панує інтернет, важливо перетворити будинок на спокійну та безпечну гавань.

Задача дизайнера интерьеров - создать здесь дружественное семейное пространство, в котором получится отдыхать, общаться и принимать пищу в расслабленной, немножко деревенской обстановке.

В оформленні гармонійно виглядатиме теплий товстий текстиль (вовна та ін.), з матеріалів – дерево, а кольорова гама краща нейтрально-врівноважена.

Водночас автори віддають належне бажанню людей подорожувати, змінювати оточення. Звідси увага до можливостей трансформації меблів, освітлення, аксесуарів, розробка проектів мобільних будинків.

Простір – чіткі межі замість відкритих зон.

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

Новинка у плануванні дизайну квартири у 2017 році це повернення до минулого. На думку інтер'єрних дизайнерів, у новому році варто зосередитися на створенні більш приватної обстановки, за якою скучили люди. Виразне розмежування кімнат – знову в моді.

Окрім психологічного аспекту відкрите планування пов'язане з проблемами шуму та запахів, які вільно поширюються по всьому будинку. Щоб уникнути концепції великого відкритого простору, потрібно розташувати приміщення навколо одного – центрального..

Втеча від реальності – спальня лише для відпочинку?

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

Активний розвиток технологій спонукає людей шукати місця, де можна побути у тиші. Протягом дня ми проводимо так багато часу перед комп'ютером або планшетом, що з'являється величезне бажання створити вдома затишний куточок без інформаційних подразників.

Це зовсім не означає, що потрібно позбавлятися домашнього інтер'єру техніки. Але важливо виділити місце спокою. Нехай це буде спальня чи бібліотека. Потрібно наповнити її приємними на дотик матеріалами та м'якими меблями: затишною софою з лляною оббивкою, в'язаним теплим пледом, подушками на підлозі, овчиною. Тактильні відчуття допоможуть розслабитись.

Меблі – торжество модульних конструкцій

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

Головна вимога до новинок дизайну меблів у 2017 році – ненав'язливість та багатофункціональність – випливає з бажання заощадити простір у міському житлі..

Стільці, шафи, комоди не повинні забирати зайві метри плюс кожен предмет виконує на своєму місці відразу кілька завдань. Звідси головний акцент на модульні системи: розсувні столи, стелажі, полиці, дивани, що трансформуються.

Прикладом такого підходу є смілива колекція аргентинського дизайнера Наталії Геці. Часті переїзди надихнули її на створення складної конструкції, яка підійде для меблювання кабінету, кухні, вбиральні.

Основу складають металеві каркаси різного розміру, з'єднані дерев'яними петлями. Конфігурацію можна змінювати за своїм бажанням, доповнювати підставками, поличками, вішалками, кишенями та дзеркалами. Систему легко розгортати, складати, переносити.

Втіленням інтер'єрних новинок року служить і модульний диван німецького дизайнера Вернера Айслінгера.

Це не просто диван, а цілий блок зі столиків, вішалки, поличок, робочих поверхонь, ящиків для зберігання. Комбінувати частини можна самостійно, на власний смак. Колірна гамма - теж на вибір. Такий диван не обов'язково ставити біля стіни, як заведено: він може зайняти будь-яке місце в кімнаті.

У 2017 році дизайнери інтер'єру розраховують насамперед на людей, хто віддає перевагу простій домашній обстановці, енергійному стилю життя і готовим до змін.

Оновлення ліжка

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

На зміну дерев'яним узголів'ям прийшла м'яка спинка, оббита тканиною. Буде це класична модель у нейтральних відтінках або богемний варіант з вельвету, таке ліжко – легкий спосіб освіжити дизайн спальної кімнати та надати обстановці шарму.

Кольорові метали в інтер'єрі 2017

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

Латунь, мідь, золото та срібло залишаються в моді. Декоратори розробляють нові способи включити ці матеріали до оздоблення кімнат, щоб доставити власникам естетичне задоволення.

Металеву обробку застосовують для освітлювальних приладів, сантехнічної фурнітури, аксесуарів. Змінивши популярну у 2016 році рожеву мідь, на перше місце виходить латунь – особливо в оформленні ванних кімнат, де вона гарно поєднується з мармуровими плитами.

М'які та пухнасті

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

У моді знову плюш (оксамит, велюр та ін.) з характерним тонким блиском, який надає інтер'єру елегантності. З багатих історичних апартаментів він перекочовує до сучасних квартир і прикрашає дивани, пуфи, крісла, узголів'я ліжка. Матеріал приємний на дотик і чарівний у ролі обробки.

Палітра кольорів

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року

Актуальні колористичні рішення для інтер'єрів у 2017 році:

  • Неонові фарби

Основна увага буде зосереджена на невеликих акцентних включеннях неону (наприклад, яскраве окантування у поєднанні з нейтральною гамою), а не на зухвалих зухвалих кольорах. При долі сміливості можна використовувати неонове освітлення, щоб визначити координаційний центр кімнати.

  • Темно-зелений

Це обов'язковий елемент у інтер'єрній палітрі на найближчі 12 місяців. У спальні відтінки темної зелені створять приємне тло, що нагадує скандинавський. У такому оточенні гармонійно виглядатимуть вироби із льону, хутра, лампи із кольорового металу.

Пофарбований у смарагдові тони простір призначений для релаксації. Прохолодний колір стін підтримує заспокійливий настрій. Включаючи в інтер'єр кімнати, темно-зелені подушки, крісла, абажури, можна підкреслити глибину дизайну і наситити будинок природними фарбами.

  • Кольори заходу сонця

Скандинавський стиль, як і раніше, дуже впливає на оформлення інтер'єру сучасних квартир і будинків. М'які світлі відтінки (персиковий, лавандовий, блідо-сині, рожеві) поєднуються з натуральними оздоблювальними матеріалами, дизайнерськими меблями та текстурними акцентами.

Сама по собі ця палітра створює спокійну атмосферу, але якщо хочеться – можна зробити дизайн контрастнішим, включивши в інтер'єр відтінки гірчиці, вугілля, смарагду чи індиго.

  • Нейтральна гама

Приглушені відтінки шафрану та кориці, охра, землісті кольори допоможуть оформити обстановку так, щоб вона діяла заспокійливо. Це ключі до духовної медитації.

Лейтмотив усіх новинок інтер'єру 2017 року – створення затишного, камерного простору для сучасного міського жителя, який хоче хоч на якийсь час сховатися від інформаційної насиченості навколишнього світу. Звідси – чітке розмежування кімнат за призначенням, проста організація простору, спокійна палітра, м'який фактурний текстиль, природні мотиви в обробці та декорі.

Обмеженість площ квартир спонукає використовувати метри максимально продуктивно. У меблів популярні модульні конструкції, які легко розбирати та переносити, комбінувати у новому поєднанні елементів. Якщо є бажання зробити власний інтер'єр актуальним, але без особливих витрат, достатньо впровадити в нього деякі з описаних новинок.

Карнизы для штор, которые попогут воплотить в реальность модные тенденции 2017 года:

источник статьи: --topdom.ru--

Дизайн інтер'єру – тенденції 2017 року